divendres, 31 de gener del 2014

1. Foc i Neu, per Gabriel Barrachina Pastor

Foc i Neu

Amagats, davant la llar, quan més fosca és la nit, quan a la matinada el gel glaçava les fulles de les carrasques, quan la neu cobreix els camps, ens estimavem.
Ens estimavem vora un foc ple de records d’infantesa, d’olor a canella i pastissets de boniato a la cuina, a torrà amb amics i companys, a bajoques seques i capellà torrat.
Era aleshores quan es mesclava el roig dels teus llavis amb la blancor de la neu, quan esdevenia una recepta màgica, quan es convertíem en foc i neu, quan erem sols capaços de menjar i beure l’un de l’altre.

Bombons de Foc i Neu

Ingredients per a 24 bombons :

1 bossa de 500 gr de gerds congelats; 50 gr de sucre; 2 fulles de gelatina neutra; 50 gr d'aigua; 40 gr de sucre; 270 gr de xocolata blanca de cobertura; 25 gr d'oli de gira-sol

Preparació :

Començarem fent el bombó líquid. Farem un xarop posant els 40 gr de sucre i els 50 gr d'aigua a un perol xicotet. Mentre l'aigua bull posem en remull les 3 de fulles de gelatina Un cop l'aigua amb sucre ha bollit durant 5-6 minuts, la retirem del foc i afegim les fulles de gelatina escorregudes . Remenem fins que estiguin dissoltes completament.
Triturem els gerds, prèviament descongelats, fins convertir-los en un puré . Es pot passar després pel colador xinès per eliminar les llavors que queden .
Barregem el xarop amb gelatina amb el puré de gerds i el posem en motlles de silicona per bombons. En cas de no tenir motlles podem utilitzar els que fem servir per fer glaçons de gel. A continuació els posem al congelador fins que es congelen.
Per fer el recobriment de xocolata, fonem 270 gr.. de xocolata blanca ( seguint les instruccions de l'envàs ) i afegim 25 gr. d'oli de gira-sol i barregem bé.
Desmotllem els glaçons de gerds, els punxem amb la punta d'un clip i els banyem en la xocolata, donant-los copets perquè escorri la xocolata sobrant. Amb ajuda d'un altre cilp els deixem anar i els posem sobre del paper antiadherent, per tal que no s’enganxen.
Finalment deixem descongelar completament el bombó a la nevera. Traure’ls-hi 5 minuts abans de servir-los

Autor: Gabriel Barrachina Pastor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada