dilluns, 3 de març del 2014

3. Pebreres Farcides de Maria i Salvador

A Oliva, poble costaner, habiten Maria i Salvador, herois terrenals en senectut amb missió d'oferir amor i bons aliments a tot familiar famolenc. Com són de tarannà religiós i casolà, l'única capa que tenen és la de la Confraria de la Pietat. Divendres, baixen del seu cau escarpat en la muntanya amb les Espardenyes Segarra Inesgarrables. Proveïts d'artefactes com el Cabàs de Palma Beneïda i el Carro Rolser de Propulsió Manual, recorren el mercat a la recerca dels millors ingredients, que bressolats amb l’arròs, farciran les pebreres. Diumenge duran el Perol de Ferro Colat ben atapeït al Gorg, per gaudir-les amb cullera o a mos redó. L'únic requisit serà respondre si les han trobades bones de veres i dir si les anteriors eren millors.


Pebreres Farcides

Ingredients:

Si cuinem per a 4 persones, comprem al mercat els següents ingredients: 8 pebreres mitjanes, 200gr. de fesols tendres verds trencats (de careta) i 100 gr. de fesols de garrofó pelats, 4 branquetes de julivert fresc, 3 tomaques madures, 125gr.de tonyina de saladura (preferentment de la part de la cua). A casa cal tenir: 125ml d'oli, 4 dents d'all, sal, safrà, 400gr. d'arròs.

Preparació:

Per a procedir a l'elaboració, la nit anterior trossegem la tonyina i la posem en remulla per dessalar-la. L'endemà la rentem, llevem les corones de les pebreres, les netegem de llavors i tirem per dins un pessic de sal. Fem les corones i els alls pelats a trossets, piquem el julivert, ratllem una tomaca i les altres dos les fem a rodanxes. A continuació escalfem l'oli a la cassola, sofregim els alls i les corones. Aboquem la tomaca ratllada i el julivert, remenem i tapem uns tres minuts. Afegim la tonyina i els fesols, ho barregem tot i ho deixem coure a foc lent durant uns deu minuts amb l'olla tapada. Tot seguit posem mig litre d'aigua, espargim un pessic de safrà i un pessic de sal, ho deixem bullir fins que els fesols estiguen tendres i el brou siga sols l’oli, escampem l'arròs i el barregem a poc a poc amb la resta d'ingredients durant uns dos minuts a foc lent i que quede pràcticament cru. Després farcim les pebreres sense deixar buits, posem rodanxes de tomaca per tapar-les, la resta de rodanxes, les posem al perol per a fer de base de les pebreres i que no se'ls creme el cul. Finalment col·loquem les pebreres al perol, les tapem i les coem durant una hora i quart, a foc lent. Després destapem el perol per comprovar que l'arròs està cuit i les pebreres blanetes, aleshores les deixem refredar fins que es puguem treure amb les mans i servir al plat.

ANTONIO MASCARELL TORRES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada